Vytisknout

HOUBOVÉ RAGÚ

  • 0,5 kg hub, nakrájet na silnější plátky
  • 3 lžíce másla
  • 1 cibule, drobně nakrájet
  • 2 stroužky česneku, nakrájet na plátky
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 dcl drůbežího vývaru
  • 1 dcl bílého vína
  • ½ kelímku kysané smetany, provařit
  • pepř
  • sůl

1. V kastrolu nejdříve 1 - 2 minuty houby podusit ve vlastní šťávě, přidat máslo, smažit 2 minuty, míchat.
2. Přidat cibuli, smažit cca 2 minuty, přidat česnek, když zavoní, přidat víno, nechat zredukovat na 1/3.
3. Přidat vývar, přidat pepř, sůl, zredukovat na 1/3.
4. Vmíchat smetanu, dochutit pepřem a solí.