Vytisknout

ROŠTĚNÁ NA VÍNĚ, PÓRKU A GINU

750 g roštěnce (nebo hovězí zadní), nakrájet na plátky 2,5 cm vysoké, na krajích naříznout, maso nenaklepávat
2 lžíce sádla
1 lžíce hladké mouky
3 dcl vývaru
1,5 dl červeného vína (Cabernet Sauvignon)
1 dcl ginu
100 g cibule, drobně nakrájet
100 g pórku, nakrájet na kolečka
50 g kapie, nakrájet na proužky
30 g másla
1 dl ginu
3 dcl hovězího vývaru
pepř
sůl

1. Maso osolit, opepřit.
2. V tlakovém hrnci rozpustit lžíci sádla, maso osmažit po obou stranách, vyjmout, dát na talíř.
3. Do výpeku dát moukou, osmahnout, zředit vínem, zředit vývarem, krátce provařit.
3. Maso vrátit do tlakového hrnce i se šťávou, kterou pustilo, podle potřeby podlít dalším  vývarem, dusit 25 minut.
4. V kastrolu rozpustit máslo přidat cibuli, pórek, kapii, dusit, zastavit přívod tepla, přidat gin, 1 lžičku másla, promíchat, nevařit.
5. Směs dát na maso.
Příloha: vařené, pečené brambory, rýže.
Víno: Cabernet Sauvignon.