Vytisknout

SALÁT Z MASA

400 g libového vařeného nebo pečeného masa, nakrájet na proužky
150 g nakládaných okurek, nakrájet na kostičky
2 jablka, oloupat, odstranit jádřince, nakrájet na proužky, smíchat s citrónovou šťávou
šťáva z ½ citrónu
3 vejce, uvařit natvrdo, nakrájet na plátky
1 hrst drobně krájené zelené petržele

Zálivka
2 lžíce majonézy
2 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička worcesterské omáčky
špetka cukru
pepř
sůl

Smíchat majonézu, jogurt, hořčici, worcesterskou omáčku, cukr, ochutit pepřem, solí.
Opatrně smíchat maso, okurky, jablka, vejce, přelít zálivkou.
Víno: Rulandké šedé, kabinet.