Vytisknout

SALÁT CRAB LOUIS

Sálat poprvé připravil Louis Davenport v San Francisku. Recept byl publikován v roce 1914.

  • 800 g krabího masa
  • ½ ledového salátu
  • 1 smetana na šlehání, udělat šlehačku
  • 2 lžíce majonézy, nebo podle chuti
  • ½ šalotky, drobně nakrájet, propláchnout pod studenou tekoucí vodou
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 1 zelená paprika, oloupat, nakrájet na drobné proužky
  • 1 lžíce chilli omáčky, nebo podle chuti bílý pepř
  • sůl

1. Promíchat šlehačku, majonézu, chilli omáčku, citrónovou šťávu, vmíchat šalotku, ochutit solí.
2. Rozdělit salát na jednotlivé listy, listy rozložit na talíře.
Prezentace: na listy položit maso, papriku, přelít směsí šlehačky.
Víno: Müller Thurgau, pozdní sběr.