- 1 zajíc, rozdělit na logické díly
- 1 l hovězího vývaru
- 1 mrkev, nakrájet na drobné kostičky
- 1/8 celere, nakrájet na drobné kostičky
- 1 petržel, nakrájet na drobné kostičky
- 1 velká cibule, jemně nakrájet
- 1 lžička rybízového džemu
- 2 plátky citrónu
- ½ lžičky provensálského koření
- 1 bobkový list
- ½ lžičky šalvěje
- ½ lžičky tymiánu
- 3 zrnka nového koření
- 2 zrnka jalovce, rozdrtit
- 1 sušená chilli paprička
- 50 g špeku, nakrájet na drobné kostičky
- 1 lžíce másla
- ½ lžíce hladké mouky
- 1 lžíce smetany
- pepř
- sůl
Na špeku osmažit celer, petržel, mrkev.
Do pekáče dát alobal, na alobal dát sůl, osmaženou zeleninu, všechno mimo máslo, smetany, hladké mouky. Navrch položit osolené a opepřené maso, zalít 3 dcl vývaru a péct 1,5 hodiny.
Udělat jíšku, zředit 0,7 l vývaru, provařit 30 minut.
Z pekáče vyndat maso, citrón, bobkový list, chilli papričku.
Jíšku zalít šťávou z pekáče včetně zeleniny, provařit a přidat lžíci smetany.
Víno: Modrý Portugal.