Vytisknout

ZAJÍC NA HOŘČICI

  • 1 zaječí hřbet
  • 3 lžičky plnotučné hořčice
  • ¼ lžičky tymiánu
  • 8 plátků anglické slaniny
  • 2 lžíce másla
  • kůra z poloviny citrónu
  • 2 dcl hovězího vývar
  • 2 dcl bílého vína (Müller-Thurgau)
  • ¼ l kysané smetany
  • pepř
  • sůl

1. Zaječí hřbet, potřít hořčicí, posypat tymiánem, osolit, opepřit, zabalit do anglické slaniny, obalit nití, polít rozehřátým
    máslem, posypat nastrouhanou citrónovou kůrou, dát do pekáče.
2. Podlít vínem, po 30 minutách začít podlévat vývarem.
3 Měkké maso vyjmout, odstranit slaninu.
4. Maso vykostit, nakrájet na tenké plátky, dát stranou.
5. Šťávu zredukovat, vmíchat smetanu, kousek másla, nevařit, jen promíchat.
Příloha: kaše, šťouchané brambory.
Víno: Svatovavřinecké.