- 400 g kančí plece, nakrájet
- 250 g uzeného bůčku
- 150 g vepřových jater, nakrájet
- 100 g špeku, nakrájet na plátky, na vyložení formy
- 50 g špeku, drobně nakrájet
- 2 větší cibule, drobně nakrájet
- 1 houska
- 2 žloutky
- 1 dcl smetany
- 1 lžíce sádla
- koření mleté: jalovec, muškátový oříšek, koriandr, majoránka, nové koření, tymián, bobkový list
- pepř
- sůl
1. V tlakovém hrnci rozpustit sádlo, přidat špek, cibuli, osmažit.
2. Přidat nakrájené maso, sůl, koření, dusit cca 30 minut.
3. Osmažit játra, osolit, opepřit.
4. Vychladlé maso, játra, střed housek namočených ve smetaně umlít na strojku na maso.
5. Do umletého masa přidat žloutky, smetanu, koření, promíchat, dát do formy vyložené plátky špeku.
6. Formu s paštikou dát do pekáče s vodou zakrýt alobalem a v troubě péct 1½ - 2 hodiny při 150°C.
Víno: Zweigeltrebe; Moravia.