Vytisknout

HRUŠKA S KACHNÍMI JÁTRY KE ZVĚŘINĚ

  • hruška
  • kachní játra
  • hladká mouka
  • rozinky
  • hruškový džus
  • skořice
  • rozmarýn
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička másla
  • 1 lžička sádla
  • pepř
  • sůl

1. Hrušku oloupat, odspoda vykrojit jádřinec, do otvoru dát hrozinky, dát do džusu, přidat špetku rozmarýnu, skořici, vařit,
    až je hruška skoro měkká, vyndat, okapat, lehce ogrilovat, rozinky jsou stále v hrušce.
2. Na másle zkaramelizovat cukr, zředit vývarem z hrušky, aby tekutina „táhla“.
3. Na sádle osmažit játra poprášená moukou.
Prezentace: na talíř položit játra, hrušku, hrušku přelít karamelem.
Víno: Pálava, pozdní sběr.