Vytisknout

MARINOVANÝ SRNČÍ STEAK SE SUŠENÝM OVOCEM

  • 800 g ze srnčí kýty, uříznout 4 řízky, osolit, opepřit
  • 6 kuliček jalovce, rozdrtit
  • 6 kuliček pepře, rozdrtit
  • 10 sušených švestek
  • 4 sušené meruňky
  • 2 lžíce sušených jablek
  • 50 ml borovičky
  • 2 lžíce medu + 1 na šťávu
  • 4 lžíce sádla
  • 1dcl bílého vína
  • 1 dcl červeného vína
  • zvěřinový vývar (hovězí vývar – masox)
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • citrónová šťáva na dochucení
  • pepř
  • sůl

1. Sušené ovoce zalít vínem, vařit do změknutí, cca 5 minut. Tekutinu slít.
2. Ovoce drobně nakrájet, dát do kastrolu, přidat koření, borovičkou, med.
3. Do kastrolu přidat řízky, promíchat, nechat nejméně 6 hodin, vyndat z nálevu.
4. Na pánvi rozehřát sádlo, řízky osmažit z každé strany 6 minut, dát 5 minut odležet.
5. Na pánev přidat šťávu, kterou pustilo maso, přidat máslo udělat jíšku, zředit červeným vínem a vývarem, přidat marinádu s ovocem, prohřát.
6. Přelít do kastrolu, dusit 20 minut, ředit vývarem podle potřeby.
Příloha: šťouchané brambory.
Víno: Svatovavřinecké.