Vytisknout

ROŠTĚNÁ NA VÍNĚ, PÓRKU A GINU

  • 750 g roštěnce (nebo hovězí zadní), nakrájet na plátky 2,5 cm vysoké, na krajích naříznout, maso nenaklepávat
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 3 dcl vývaru
  • 1,5 dl červeného vína (Cabernet Sauvignon)
  • 100 g cibule, drobně nakrájet
  • 100 g pórku, nakrájet na kolečka
  • 50 g kapie, nakrájet na proužky
  • 30 g másla
  • 1 dcl ginu
  • 3 dcl hovězího vývaru
  • pepř
  • sůl

1. Maso osolit, opepřit.
2. V tlakovém hrnci rozpustit lžíci sádla, maso osmažit po obou stranách, vyjmout, dát na talíř.
3. Do výpeku dát moukou, osmahnout, zředit vínem, zředit vývarem, krátce provařit.
3. Maso vrátit do tlakového hrnce i se šťávou, kterou pustilo, podle potřeby podlít dalším  vývarem, dusit 25 minut.
4. V kastrolu rozpustit máslo přidat cibuli, pórek, kapii, dusit, zastavit přívod tepla, přidat gin, 1 lžičku másla, promíchat, nevařit.
5. Směs dát na maso.
Příloha: vařené, pečené brambory, rýže.
Víno: Cabernet Sauvignon.