- 750 g nízkého roštěnce, nakrájet na plátky 2,5 cm vysoké, na krajích naříznout, maso nenaklepávat
- 3 lžíce sádla
- 15g hladké mouky
- 1,5 dl vývaru
- 50 g másla
- worcester
- 1 lžička másla
- pepř
- sůl
1. Maso osolit, opepřit.
2. V pánvi rozpustit sádlo, osmažit, na každé straně cca 5 minut.
3. Měkké maso vyjmout, do výpeku přidat trochu hladké mouky, zasmahnout, zalít vývarem, promíchat, provařit 20 minut, podle potřeby ředit vývarem.
4. Zastavit přívod tepla, dochutit několika kapkami worcesteru, přidat lžičku máslo, promíchat.
Prezentace: roštěnky přelít procezenou šťávou.
Příloha: hranolky, různě upravené brambory, rýže, zeleninový salát, přírodně upravená teplá zelenina.
Víno: Svatovavřinecké.