Vytisknout

VEPŘOVÉ RAMÍNKO NA ČESNEKU S ROZMARÝNEM

2 kg vepřového ramínka bez kosti
8 stroužků česneku, podélně rozpůlit
16 snítek rozmarýnu
2 lžíce másla
stolní olej na pečení
pepř
sůl

Maso opepřit, osolit, svinout do rolády, zajistit nití.
Do masa udělat špičkou nože 16 hlubokých zářezů.
Do každého zářezu zasunout polovinu česneku a snítku rozmarýnu.
Maso potřít olejem, opepřit, osolit, vložit do pekáče a dát do trouby rozehřáté na 220°C.
Péct 15 minut, pak teplotu snížit na 180°C a péct 2 hodiny 45 minut.
Upečené maso vyndat na teplý talíř, přikrýt alobalem, nechat ležet 15 minut.
Příloha: pečené rozmarýnové brambory.
Víno: Ryzlink vlašský.