6 vepřových kotlet
6 cibulí, nakájet na kolečka
3 stroužky česneku, nakrájet na plátky
2 lžíce másla
1 lžíce sádla
masový vývar na podlití
6 bobkových listů
12 lístků šalvěje nebo 3 lžičky sušené šalvěje
1 lžička sušeného tymiánu
pepř
sůl
Kotlety opepřit, osolit.
V pánvi rozehřát sádlo, prudce osmažit kotlety z obou stran, dát na talíř.
Pekáč vytřít částí másla, posypat pepřem, solí, rozložit několik koleček cibule, přidat 2 dcl vývaru.
Kotlety potřít z obou stran změklým máslem.
Kotlety naskládat do pekáče, na každou kotletu položit 1 bobkový list, 2 lístky šalvěje, posypat tymiánem, zasypat zbylou cibulí, pekáč zakrýt.
Vložit do trouby rozehřáté na 180°C, péct 1 hodinu a 15 minut, občas podlít.
Příloha: tymiánové brambory.
Víno: Rulandské šedé, pozdní sběr.