- ½ kg vepřové panenky
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 3 lžíce citrónové šťávy
- 2 stroužky česneku, rozmačkat
- ½ lžičky cuminu
- 2 lžičky provensálského koření
1. Panenku potřít máslem.
2. Ostatní položky smíchat, dát do mikroténového sáčku, přidat maso, promíchat.
3. Dát na noc do ledničky.
4. Vyndat z ledničky, nechat 2 hodiny při venkovní teplotě, opepřit, osolit.
5. Při střední teplotě grilovat nebo smažit na každé straně 7 minut.
Salsa
- 5 hrušek, oloupat, odstranit jádřinec, nakrájet na tenké proužky, nebo použít konzervované
- 1 cibule, nakrájet, propláchnout vodou
- 2 lžíce máty, nakrájet
- 2 lžíce citrónové šťávy
- ½ lžíce strouhané citrónové šťávy
- 1 čerstvá nebo konzervovaná pálivá paprička bez pecek, nakrájet
- 1 lžička cukru
- pepř
- sůl
Všechno smíchat.
Víno: Neuburgské, pozdní sběr.