Vytisknout

VEPŘOVÁ PANENKA S HRUŠKOVOU SALSOU

  • ½ kg vepřové panenky
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 2 stroužky česneku, rozmačkat
  • ½ lžičky cuminu
  • 2 lžičky provensálského koření

1. Panenku potřít máslem.
2. Ostatní položky smíchat, dát do mikroténového sáčku, přidat maso, promíchat.
3. Dát na noc do ledničky.
4. Vyndat z ledničky, nechat 2 hodiny při venkovní teplotě, opepřit, osolit.
5. Při střední teplotě grilovat nebo smažit na každé straně 7 minut. 

Salsa

  • 5 hrušek, oloupat, odstranit jádřinec, nakrájet na tenké proužky, nebo použít konzervované
  • 1 cibule,  nakrájet, propláchnout vodou
  • 2 lžíce máty,  nakrájet
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • ½ lžíce strouhané citrónové šťávy
  • 1 čerstvá nebo konzervovaná pálivá paprička bez pecek,  nakrájet
  • 1 lžička cukru
  • pepř
  • sůl

Všechno smíchat.
Víno: Neuburgské, pozdní sběr.