Vytisknout

VEPŘOVÉ KOTLETY S MEDEM A ČESNEKEM

  • 4 kotlety bez kosti, vysoké 2,5 cm, nenaklepávat
  • 4 lžíce citrónové šťávy
  • 4 lžíce medu
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce červeného dezertního vína
  • chilli paprička,  nakrájet
  • 2 stroužky česneku, rozmačkat
  • pepř
  • sůl

1. Všechno smíchat.
2. Naložit kotlety do směsi na 4 hodiny nebo přes noc.
3. Vyndat kotlety.
4. Zbytek marinády pomalu provařit.
5. Kotlety smažit 6 minut z každé strany, potírat provařenou marinádou.
Příloha: vařená rýže.
Víno: Rulandské bílé, pozdní sběr; Rulandské šedé, pozdní sběr.