Vytisknout

PEČENÉ VEPŘOVÉ V MEDU A PEPŘI

  • 1,5 kg vepřové kotlety
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce francouzské hořčice
  • ½ lžičky tymiánu
  • ½ lžičky soli
  • pepř

1. V masu nařezat rýhy 1,5 cm hluboké.
2. Smíchat všechny položky.
3. Maso potřít 2/3 směsi.
4. Pekáč vyložit alobalem, potřít máslem, posypat pepřem, solí pro snadnější mytí.
4. Vložit opepřené a osolené maso, pravidelně potírat zbylou směsí, péct při 160°C asi 60 minut.
Příloha: pečené brambory s rozmarýnem, brusinky s medem.

Brusinky s medem

  • 35 dkg brusinek
  • 1 pomeranč
  • 3 lžíce medu

1. Všechno promixovat v mixéru.
2. Provařit 3 – 4 minuty.
Víno: Neuburgské, pozdní sběr.