- 1,5 kg vepřové kotlety
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce francouzské hořčice
- ½ lžičky tymiánu
- ½ lžičky soli
- pepř
1. V masu nařezat rýhy 1,5 cm hluboké.
2. Smíchat všechny položky.
3. Maso potřít 2/3 směsi.
4. Pekáč vyložit alobalem, potřít máslem, posypat pepřem, solí pro snadnější mytí.
4. Vložit opepřené a osolené maso, pravidelně potírat zbylou směsí, péct při 160°C asi 60 minut.
Příloha: pečené brambory s rozmarýnem, brusinky s medem.
Brusinky s medem
- 35 dkg brusinek
- 1 pomeranč
- 3 lžíce medu
1. Všechno promixovat v mixéru.
2. Provařit 3 – 4 minuty.
Víno: Neuburgské, pozdní sběr.