- 750 g vepřového plecka
- 40 g sádla
- 80 g cibule, nakrájet
- 75 g česneku, rozmačkat
- 12 g soli
- 12 g kmínu
- 10 g hladké mouky
- černé pivo
- 16 g rajského protlaku
1. Maso opláchnout, osušit, nakrájet na větší kousky.
2. Cibuli s kmínem osmažit na sádle, přidat maso, opepřit, osolit, osmažit.
3. Přidat česnek, podlít pivem, dusit, až maso změkne. Podle potřeby doplňovat hovězím vývarem.
4. Maso vyndat, šťávu zredukovat na tuk, zaprášit moukou, přidat protlak, vývar, promíchat, 20 minut provařit, přidat maso a ještě provařit.
Příloha: vařená rýže, těstoviny, pečené brambory.
Víno: Rulandské modré; Svatovavřinecké.