- 4 vepřové řízky, naříznout kraje
- 4 plátky eidamu nebo ementálu
- 2 sterilizované kapie
- šťáva z 1 citrónu
- 0,5 dcl smetany
- 4 smetanové trojúhelníčky
- 1 dcl bílého vína
- 2 dcl hovězího vývaru
- 1 lžička provensálského koření
- pepř
- sůl
- 2 lžíce sádla
1. Maso polít citrónovou šťávou, nechat hodinu ležet.
2. Smetanu rozmíchat se sýrem.
3. Sádlo rozehřát na pánvi, maso osolit, opepřit, osmažit, na každé straně 5 minut.
4. Maso vyjmout, přidat kapie, osmažit, přidat bílé víno, zredukovat na polovinu, přidat vývar, směs smetany, promíchat.
5. Přidat koření, maso, na maso položit plátky sýra, nechat roztavit.
Příloha: vařené, opečené, šťouchané brambory.
Víno: Rulandské bílé, pozdní sběr; Rulandské šedé, pozdní sběr.