Vytisknout

ŘÍZEK RAKOVNICKÉHO LÉTA

  • 4 vepřové řízky, naříznout kraje
  • 5 dkg špeku, nakrájet na kostičky
  • 1 cibule, drobně nakrájet
  • 2 stroužky česneku, drobně nakrájet
  • šťáva z 1 citrónu
  • 0,5 rajčat, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
  • 1 dcl červeného vína
  • 2 dcl hovězího vývaru
  • 1 lžička provensálského koření
  • 1 lžička tymiánu
  • pepř
  • sůl
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce másla

1. Smíchat víno, koření, česnek, maso pokapat citrónem, dát na tři hodiny do marinády.
2. Maso osušit, v kastrole rozpustit sádlo, osmažit špek, přidat maso ,osmažit 5 minut na každé straně.
3. Maso vyndat, přidat cibuli, osmažit, přidat marinádu, zredukovat na polovinu, přidat rajčata, podlévat vývarem.
Příloha: vařené, opečené, šťouchané brambory.
Víno: Rulandské bílé, pozdní sběr; Rulandské šedé, pozdní sběr.