- 750g vepřové kýty, nakrájet na nudličky
- 2 lžíce sádla
- 100g cibule, nakrájet na proužky
- 150g žampionů, rozpůlit
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 hrnek hovězího vývaru
- 3 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
- ½ lžíce hořčice
- 100g sterilovaných okurek, drobně nakrájet
- 2 kapie, (červenou papriku), nakrájet na proužky
- pepř
- sůl
1. Nakrájené maso promíchat s moukou.
2. Na pánvi rozehřát vždy část sádla a po částech smažit maso, dát do sítka okapat.
3. Na zbylém sádle osmažit žampióny, dát do sítka okapat.
4. V kastrolu rozehřát máslo, osmažit kapie, přidat cibuli, osmažit, přidat rajčata, houby, vývar dusit 5 minut.
5. Přidat maso, sterilované okurky, dusit do měkka, promíchat.
Příloha: rýže, vařené brambory, pečené brambory.
Víno: Rulandské modré.