- 750g vepřové kýty, nakrájet na nudličky
- 2 lžíce sádla
- 100g pórku, nakrájet na proužky
- 150g žampionů, rozpůlit
- 1 lžíce másla
- 1 dcl bílého vína (nemusí být)
- 150 g nivy, nastrouhat
- 200 g kysané smetany
- 2 rajčata, oloupat odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
- 1 hrnek drůbežího vývaru
- ¼ lžičky muškátového květu
- celý pepř
- bílý pepř
- sůl
1. Na pánvi rozehřát vždy část sádla a po částech smažit maso, dát do sítka okapat.
2. Na zbylém sádle osmažit žampióny, dát okapat.
3. V kastrolu rozehřát máslo, osmažit pórek, přidat rajčata, houby, víno, zredukovat na 1/3.
4. Přidat muškátový květ, celý pepř, vývar, maso, dusit do měkka.
5. Přidat nastrouhanou nivu, promíchat, odstavit z ohně, vmíchat smetanu.
Příloha: vařená rýže, vařené brambory, pečené brambory, šťouchané brambory.
Víno: Cabernet Sauvignon.