Vytisknout

MASO RAKOVNICKÉHO KATA

  • 750 g vepřové kýty, nakrájet na proužky
  • 2 lžíce sádla
  • 3 cibule, nakrájet na proužky
  • 100g sladkokyselých okurek
  • 100g sterilovaných kapií, nakrájet na proužky
  • 80 g feferonek, nakrájet
  • 3 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
  • 2 dcl hovězího vývaru
  • provensálské koření
  • pepř
  • sůl

1. Na pánvi rozehřát vždy část sádla a po částech smažit maso, dát do sítka okapat.
2. V kastrolu rozehřát máslo, osmažit kapii, cibuli, přidat rajčata, přidat koření, vývar, dusit 5 minut.
5. Přidat maso, promíchat
Příloha: vařená rýže, vařené brambory, pečené brambory, chleba.