Vytisknout

VEPŘOVÝ GULÁŠ NA ČERNÉM PIVU

  • 700 g vepřové plece, nakrájet na kostky
  • 300 g cibule, drobně nakrájet
  • 200 g rajčat, oloupat, odstranit dužinu, drobně nakrájet
  • 200 ml černého piva
  • 3 lžíce sádla
  • 1 lžička kmínu
  • ½ l lžičky chilli koření, nebo sušená chilli paprička
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 2 stroužky česneku, rozmačkat
  • 1 syrová brambora
  • tymián
  • pepř
  • sůl

1. V hrnci rozpustit sádlo, přidat cibuli, osmažit dohněda.
2. Přidat kmín, papriku, chilli, promíchat.
3. Přidat maso, osmažit.
4. Přidat rajčata, vydusit.
5. Přidat pivo, maso dusit do měkka.
6. Přidat česnek, tymián, pepř, sůl, nastrouhanou bramboru, provařit.
Příloha: chleba, knedlíky, vařené brambory, opečená bramborová kaše.