Vytisknout

KAPR S JABLKY A PAPRIKOU

  • 1 kapr bez kůže
  • citrónová šťáva
  • 60 g anglické slaniny, drobně nakrájet
  • 4 menší jablka, oloupat, nakrájet na tenké plátky
  • 5 zrnek celého pepře
  • 1 bobkový list
  • 2 nové koření
  • 2 nepálivé papriky, nakrájet na malé kostičky
  • 80 g másla
  • 3 dcl rybího vývaru
  • bílý pepř
  • hladká mouka
  • pepř
  • sůl

1. Kapra osolit, opepřit, posypat hladkou moukou.
2. Do pekáče dát máslo, anglická slanina, jablka, papriku, vývar, citrónovou šťávu, koření, vývar.
3. Pekáč přiklopit, na každé straně péct 15 minut.
4. Po upečení vyndat maso, vyndat koření, jablka rozmačkat vidličkou.  
Příloha: kaše.