- 1 kg kapra, osolit, opepřit
- 1 lžíce sádla
- kmín
- pepř
- sůl
1. Do pekáče dát sádlo, podlít 1 dcl vody, vložit kapra, posypat kmínem.
2. Pekáč vložit do trouby rozehřáté na 190°C, péct cca 25 minut.
Marináda
- ¼ l octa
- ½ l rybího vývaru
- 10 dkg cibule, drobně nakrájet
- citrónová kůra
- 10 zrnek pepře
- 6 zrnek nového koření
- 2 hřebíčky
- 2 bobkové listy
- sůl
1. Do hrnce dát shora uvedené přísady a 20 minut vařit, nechat vychladnout.
2. Do smaltované nebo kameninové nádoby vložit pečeného kapra, zalít marinádou, nechat přes noc v ledničce.
Příloha: chleba.
Víno: Sylvánské zelené, pozdní sběr.