Omáčka
- konzerva se směsí plodů moře, ½ konzervy vařit, až se půlka vyvaří, pak vmíchat, ale nevařit:
- 50 g strouhaného čedaru
- 1 syrový žloutek
- citrónovou šťávu
- brandy
- 1 lžička francouzské hořčice
- omáčku prolisovat a vmíchat našlehanou šlehačku
Krabí maso
- odstranit krunýř a kosti, maso prohřát na másle
Kaše
1. Uvařit brambory na přípravu kaše, ale kaši udělat jen z poloviny brambor.
2. Do rozmačkané poloviny přidat lžíci pažitky, pepř, krabí maso.
3. Druhou polovinu brambor rozkrájet na půlky a rovnou stranu opéct na másle.
4. Kaši rozprostřít do formy vymazané máslem, vmačkat opečené brambory a nalít omáčku.
5. Na 2 minuty do trouby – hlídat barvu.
Osnažení ryby
1. Osolit hladkou mouku.
2. Rybu obalit jen na straně kůže.
3. Na pánev málo oleje, rybu položit kůží dolů a přitlačit, aby se neprohnula, pak osmažit i z druhé strany.
4. Osmaženou rybu polít olivovým olejem a pokapat citronem.
Víno: Sylvánské zelené, pozdní sběr.