Vytisknout

FILÉ Z PSTRUHA V OMÁČCE A SE ŽAMPIÓNY

  • 4 filé z pstruha
  • 5 dkg špeku, drobně nakrájet
  • 2 cibule, drobně nakrájet
  • 1 mrkev, drobně nakrájet
  • 100 g žampiónů
  • 2 dcl červeného vína
  • 2 dcl rybího vývaru
  • máslo
  • celý pepř
  • bobkový lis
  • tymián
  • petrželová nať, drobně nakrájet
  • pepř
  • sůl

1. Filé pstruha pokapat citronovou šťávou, osolit, posypat petrželí.
2. Na másle osmažit špek, přidat mrkev, cibuli, osmažit, přidat koření, víno, zredukovat, přidat vývar, zredukovat.
3. Na másle osmažit žampióny, osolit, opepřit, vložit do zredukované omáčky.
4. Na másle osmažit filé, vložit do omáčky.
Příloha: vařená rýže, osmažené bílé pečivo.
Víno:
Zweigeltrebe.