Vytisknout

PSTRUH NA ŠPEKU

  • 1 pstruh
  • 100 g špeku, drobně nakrájet
  • 1 cibule, drobně nakrájet
  • citronová šťáva
  • 2 dcl bílého vína
  • 2 dcl rybího vývaru
  • máslo
  • bílý pepř
  • sůl

1. Pstruha očistit, osušit, osolit, opepřit, pokapat citrónovou šťávou.
2. Do pekáče dát alobal potřený máslem, mírně posypaný solí.
3. Na pánvi rozpustit část másla, přidat špek, cibuli, rychle osmažit pstruha.
4. Pstruha přendat do pekáče, do pánve ke špeku a cibuli, nalít víno, zredukovat na ½, přidat vývar, přivést k varu. 
5. Obsah pánve přendat do pekáče, dát do trouby rozehřáté na 190°C, péct zakryté 20 minut.
Příloha: šťouchané brambory.
Víno: Ryzling vlašský, kabinet.