Vytisknout

CANDÁT SE ZELENINOU JULIENNE A OMÁČKOU S KOPREM

  • filet z candáta
  • máslo
  • bílé víno

na zeleninu julienne:

  • 1 mrkev
  • 1/8 celere
  • 1 petržel
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžička cukru
  • 5 zrnek celého pepře
  • 1 bobkový list
  • 3 zrnka nového koření
  • olivový olej
  • mletý bílý pepř
  • sůl

na omáčku s koprem:

  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžička kopru
  • 1 dcl bílé víno
  • 800x600 Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normální tabulka"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";} ½ lžičky cukru
  • bílý pepř
  • sůl

Všechno promíchat.

1. Připravit zeleninu julienne: nudličky kořenové zeleniny povařit do poloměkka ve vodě s trochou soli, cukru, octa, koprem,
    celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem.
2. Slít vodu, zeleninu dochutit octem, olejem, cukrem, solí a pepřem do sladko-kysela, promíchat, dát do lednice.
3. Rybu nakrájet na menší porce. Z obou stran je osolit, opepřit, polít vínem, nechat krátce marinovat.
4. Rybu osmažit na másle.
Prezentace: porce osmažené ryby přelít omáčkou, přidat zeleninu juliene, listy salátu.
Příloha: osmažené bílé pečivo.