Vytisknout

RAKOVNICKÁ TRESKA

  • 1 kg filetů z tresky, osolit, opepřit
  • ½ kg brambory, oloupat, nakrájet na tenké plátky
  • 10 dkg černých oliv bez pecek
  • 1 cibule, nakrájet na plátky
  • 8 dkg kapary, namočit do teplé vody
  • 1 svazek petržele, drobně nakrájet
  • 1 celerová nať, nakrájet na tenká kolečka
  • 15 dkg rajčat, nakrájet na silnější plátky
  • 1 sušené rajče, nakrájet na proužky
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • pepř
  • sůl

1. V kastrolu rozehřát máslo a olivový olej, přidat plátky cibule, černé olivy, rajčata, sušená rajčata, petržel, celer, pepř, sůl,
    zalít sklenicí vody, dusit 15 minut.
2. Přidat tresku tak, aby byla zakryta omáčkou, přidat brambory, dusit 20 minut.