Vytisknout

PEČENÁ RYBA S KRUSTOU A ČOČKOU

  • 4 větší filety z amura, kapra, tolstolobika nebo tresky, osolit
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 mrkev, drobně nakájet
  • 1 stonek celere, drobně nakrájet
  • 1 cibule, drobně nakrájet
  • 500g čočky
  • 1 bobkový list
  • 1,5 zeleninového vývaru
  • 1 lžíce rozdrobeného chleba
  • 1 lžička, čerstvého rozmarýnu, drobně nakrájet
  • 1 lžička tymiánových lístků, drobně nakrájet
  • 100g černých oliv
  • pepř
  • sůl

1. Rozehřát troubu na 180°C.
2. Ve větším hrnci rozehřát lžící másla, osmažit mrkev, celer, přidat cibuli, promíchat.
3. Přidat čočku, bobkový list, promíchat, přidat vývar, vařit, až je čočka měkká.
4. Rozmixovat chleba, olivy, rozmarýn, tymián, 1 lžíce másla a 1 lžíci olivového oleje.
5. Pekáč vyložit alobalem, alobal potřít máslem, posypat pepřem, solí, položit filety, překrýt rozmixovanou směsí, tu přitlačit na filety. Dát do trouby, péct 12 minut.
Prezentace: na talíř vložit čočku, na ni položit filet s propečenou směsí.
Víno: Ryzling vlašský, kabinet.