Vytisknout

OMÁČKA NA RYBU S ČESNEKEM

  • 2 lžíce másla
  • cibule, drobně nakrájet
  • 4 stroužky česneku, drobně nakrájet
  • 1 dcl bílého vína
  • 3 dcl rybího vývaru
  • 40 dkg rajčat, oloupat, drobně nakrájet
  • 2 chilli papriky, drobně nakrájet
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • ¼ hrnku lístky koriandru, drobně nakrájet
  •  2 lžíce másla
  • pepř
  • sůl

1. Rozehřát máslo, přidat cibuli, chilli papriky, opéct.
2. Přidat víno, zredukovat na polovinu.
3. Přidat rajčata, vývar, citrónovou šťávu a provařit 10 minut.
4. Dát z plotny, vmíchat koriandr a vmíchat 2 lžíce másla, ochutit pepřem a solí.