Vytisknout

SMAŽENÉ VEPŘOVÉ ŘÍZKY

4 vepřové řízky
1 citrón, nakrájet na čtvrtky
2 lžíce drobně krájené zelené petržele
3 lžíce másla, rozpustit
sůl
olej na smažení

Na obalení
1 vejce
2 lžíce mléka
hladká mouka
strouhanka
sůl
Vejce dát do hlubokého talíře, rozšlehat s mlékem, osolit.

Řízky naklepat, na krajích naříznout.
Řízky obalit v mouce, následně namočit do vajíčka a pak obalit ve strouhance.

V pánvi rozpálit větší množství oleje, vložit řízky, stáhnout teplotu a osmažit, když strouhanka na řízku zvlhne, řízek obrátit.
Příloha: vařené brambory, bramborová kaše.
Prezentace: na polovinu talíře položit řízek, na řízek čtvrtku citrónu, na druhou polovinu dát porci vařených brambor, přelít máslem, posypat zelenou petrželí.
Víno: Ryzlink vlašský.