Vytisknout

ŠPAGETY S TUŇÁKEM (i sardinky) A S HŘÍBKY NEBO ŽAMPIONY

  • 400 g těstovin - dlouhé duté špagety, nebo běžné špagety nebo vrtule
  • 100g tuňáka
  • 250 g žampionů, oloupat, nakrájet na plátky
  • 3 očka, rozmačkat vidličkou
  • 3 stroužky česneku
  • provensálské koření
  • ½ lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • drůbeží vývar
  • pepř
  • sůl

1. V kastrole rozpustit máslo, přidat olej, přidat česnek, očka, žampiony a na prudkém ohni rychle osmažit. Pak na mírném
    ohni dusit asi 10 minut. Podle potřeby podlít vývarem.
2. Přidat rozdrobeného tuňáka, osolit, opepřit, posypat provensálským kořením.
3. Provařit a smíchat s uvařenými těstovinami.