- 2 ¾ hrnku hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce sušených kvasnic
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- ½ lžičky sušené bazalky
- ¼ lžičky pepř
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 hrnek vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce strouhaného parmazánu
- 1 hrnek mozzarelly
1. Ve velké míse promíchat mouku, sůl, cukr, droždí, česnekový prášek, oregano, tymián, bazalku, černý pepř. Promíchat
s vodou a rostlinným olejem, udělat vláčné, pružné těsto.
2. Mísu, kde bude těsto kynout, vytřít olivovým olejem, vložit těsto, potřít olivovým olejem, zakrýt utěrkou, dát na teplé
místo kynout.
3. Když těsto zdvojnásobí objem, rozprostřít ho na vymaštěný plech, výška těsta 1,5 cm, potřít olovovým olejem.
4. Do těsta přidat zelené a černé olivy, malá rajčata, sušenou šunku, posypat parmezánem a mozzarellou.
5. Předehřát troubu na 230°C, péct cca 15 minut.
Podávat teplé.