- 1 kg krevet (1,5 kg mušlí)
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 5 pažitek, hrubě nakrájet
- 2 dcl bílého vína
- 1 lžička dijonské hořčice
- ½ lžičky chilli
- 1 hrnek zelené petržele, drobně nakrájet
- 1 dcl rybího vývaru
- 2 lžíce citrónové šťávy
- ¾ hrnku středozemního sýra (balkánského), rozdrobit
- pepř
- sůl
1. Na velké pánvi rozehřát máslo, přidat olej, oloupané, očištěné krevety, osmažit 5 minut.
2. Přidat víno, zredukovat, přidat vývar, hořčici, pažitku, petržel, opepřit, promíchat, dusit.
3. Přidat sýr, rozpustit, přidat citrónovou šťávu.
Víno: Chardonnay, pozdní sběr.