Vytisknout

MUŠLE NEBO KREVETY V BÍLÉM VÍNĚ

  •  1 kg krevet (1,5 kg mušlí)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 5 pažitek, hrubě nakrájet
  • 2 dcl bílého vína
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • ½ lžičky chilli
  • 1 hrnek zelené petržele, drobně nakrájet
  • 1 dcl rybího vývaru
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • ¾ hrnku středozemního sýra (balkánského), rozdrobit
  • pepř
  • sůl

1. Na velké pánvi rozehřát máslo, přidat olej, oloupané, očištěné krevety, osmažit 5 minut.
2. Přidat víno, zredukovat, přidat vývar, hořčici, pažitku, petržel, opepřit, promíchat, dusit.
3. Přidat sýr, rozpustit, přidat citrónovou šťávu.
Víno: Chardonnay, pozdní sběr.