Vytisknout

ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ NEPEČENÝ

Korpus
250 g sušenek
1 lžička skořice
2 lžičky kakaa
160 g másla

Náplň
1 dcl horké vody
1 lžička želatiny
250 g lučiny
3 lžíce cukru
šťáva z 1 citrónu
2 lžičky kávové likéru nebo lžíce silné kávy
300 ml šlehačky, ušlehat
180 g černé čokolády, rozehřát

Do mixeru vložit sušenky, skořici, kakao, rozmixovat.
Přidat rozehřáté máslo, rozmixovat.
Směs naplnit do formy o průměru 24 cm

Náplň
Rozpustit želatinu v horké vodě.
Rozmíchat lučinu s cukrem.
Přidat likér, citrónovou šťávu, prošlehat.
Opatrně vmíchat šlehačku a téměř vystydlou želatinu, čokoládu.
Náplň dát do ledničky na 4 hodiny vychladit.

Korpus potřít náplní, ozdobit další šlehačkou, marinovanými višněmi.