Vytisknout

VÝVAR Z BÍLÝCH KOSTÍ - VÝVAR B

  • 1,2 výsekových kostí bílých, rozsekat
  • 3,5 l vody

1. Kosti vložit do kastrolu se studenou vodou, přivést k varu, sbírat pěnu, pomalu vařit 3,5 hodiny.
2. Přidat:

  • 1 lžička celého pepře
  • 2 cibule, nakrájet na čtvrtky
  • ¼  celeru, nakrájet na čtvrtky
  • 1 mrkev, nakrájet na čtvrtky
  • 2 bobkové listy
  • 4 zrnka nového koření
  • 2 petržele, nakrájet na čtvrtky
  • sůl

3. Pomalu vařit 40 minut, scedit, zchladit
4. Kosti a zeleninu nechat v hrnci, pustí ještě vývar, ten přidat již ke scezenému vývaru.
5. Našlehat 1 bílek do husté emulze, vmíchat do studeného vývaru.
6. Studený vývar dát na plotnu, za občasného míchání přivést k varu, hned odstavit, nechat stát.
7. Čistý vývar scedit.
Zelenina se přidává až na závěr, děláme masový vývar ne zeleninový.