
Minestrone, chutná a vyhledávaná zeleninová polévka, doplněná kouskem mozzarelly, je ta nejlepší volba pro úvod lehkého letního oběda. A jestliže vyměníte vodu s ledem a citrónem za sklenku správně vychlazeného Neuburgského, pozdní sběr, bude iluze oběda v restauraci na břehu Středozemního moře dokonalá.
K přípravě tohoto jídla budeme potřebovat:
- 2 l hovězího vývaru
- 2 brambory, nakrájet na kostičky
- 3 stroužky česneku
- bazalka
- tymián
- parmezán, nastrouhat
- pepř
- sůl
- 1 kg zeleniny
- mrkev, nakrájet na kostičky
- petržel, nakrájet na kostičky
- celer, nakrájet na kostičky
- celerové stonky, nakrájet na kostičky
- zelené fazolky
- kedlubna, nakrájet na kostičky
- květák, rozebrat na malé růžičky
- 3 rajčata, oloupat, odstranit dužinu, nakrájet na kostičky
- 1 cibule, drobně nakrájet
- 2 lžíce másla
1. Osmažit zeleninu, přidat cibuli, osmažit. 2. Zalít vývarem, přidat koření, rajčata, česnek, brambory, vařit, až brambory změknou. Na talíři posypat parmezánem.
|