Vytisknout

MINESTRONE

Image




Minestrone, chutná a vyhledávaná zeleninová polévka, doplněná kouskem mozzarelly, je ta nejlepší volba pro úvod lehkého letního oběda. A jestliže vyměníte vodu s ledem a citrónem za sklenku správně vychlazeného Neuburgského, pozdní sběr, bude iluze oběda v restauraci na břehu Středozemního moře dokonalá.


K přípravě tohoto jídla budeme potřebovat:

  • 2 l hovězího vývaru
  • 2 brambory, nakrájet na kostičky
  • 3 stroužky česneku
  • bazalka
  • tymián
  • parmezán, nastrouhat
  • pepř
  • sůl
  • 1 kg zeleniny
  • mrkev, nakrájet na kostičky
  • petržel, nakrájet na kostičky
  • celer, nakrájet na kostičky
  • celerové stonky, nakrájet na kostičky
  • zelené fazolky
  • kedlubna, nakrájet na kostičky
  • květák, rozebrat na malé růžičky
  • 3 rajčata, oloupat, odstranit dužinu, nakrájet na kostičky
  • 1 cibule, drobně nakrájet
  • 2 lžíce másla

1. Osmažit zeleninu, přidat cibuli, osmažit.
2. Zalít vývarem, přidat koření, rajčata, česnek, brambory, vařit, až brambory změknou.
Na talíři posypat parmezánem.