Jak vařit

Vytisknout

MLETÉ MASO VE VINNÉM LISTU

  • 400 g mletého hovězího
  • 400 g mletého vepřového
  • 16 ks vinných listů
  • 100 ml vody
  • 2 vejce
  • 100 g cibule, drobně nakrájet
  • 10 g česneku, rozdrtit
  • 10 g kaparů
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce sádla
  • šťáva z jednoho citrónu
  • cumin
  • mletá sladká paprika
  • libeček, drobně nakrájet
  • pepř
  • sůl

1. Na pánvi rozpustit máslo, osmažit cibuli.
2. V míse smíchat všechny položky, nechat odležet.
3. Promíchat, plnit listy, svinout.
4. Do pekáče dát pečící papír, nalít rozpuštěné sádlo, naskládat svinuté listy, péct cca 20 minut při 180°C.
Víno: Rulandské modré; Svatovavřinecké.