Vytisknout

CHOBOTNICE S RÝŽÍ

500 g chobotnic, nakrájet na kousky
2 dcl bílého vína, (Müller Thurgau)
5 dcl rybího vývaru
12 lžic rýže, namočit
1 cibule, drobně nakrájet
2 červené papriky, nakrájet na kousky
4 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu
2 stroužky česneku
1 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
pepř
sůl

V hluboké pánvi rozehřát máslo, olej, přidat chobotnici, smažit 2 minuty, míchat.
Nakrájené chobotnice rozhrnout ke kraji, do středu pánve vložit papriky, smažit 2 minuty, míchat.
Papriku rozhrnout do krajů, do středu pánve vložit cibuli, smažit 2 minuty, míchat.
Promíchat obsah pánve, přidat rýži, pepř, sůl, promíchat, přidat víno, promíchat, nechat zredukovat.
Postupně přidávat vývar, podle toho jak se odvařuje, vařit cca 5 minut.