2 hrnky rýže, propláchnout, namočit na 2 hodiny
5 dcl drůbežího vývaru
2 cibule, drobně nakrájet
250 g drůbežích žaludků, uvařit, nakrájet na čtvrtky
2 lžíce loupaných mandlí
2 lžíce piniových oříšků
2 lžíce loupaných arašídů
2 lžíce hrozinek
2 lžíce cukru
sůl
olej na smažení
V misce smíchat oříšky, rozinky, cukr.
Ve větší pánvi rozehřát 3 lžíce oleje, přidat cibuli, smažit, až cibule začne mírně žloutnout, míchat.
Přidat rýži, krátce osmažit, přidat vývar, tolik, aby byla rýže pouze ponořená k povrchu, pomalu vařit, míchat.
Když se vývar odvaří, přidat další množství a opět nechat odvařit, míchta a takto pokračovat, až je rýže měkká cca 20 – 25 minut.
Po 15 minutách přípravy vmíchat do rýže připravenou směs oříšků a drůbeží žaludky.