1 kuře, rozdělit na logické díly
4 dcl drůbežího vývaru
1 cibule
5 rajčat, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
1 lžíce kvalitního rajského protlaku
3 stroužky česneku, nakrájet na tenké plátky
250 g zelených oliv bez pecek, podélně rozpůlit
1 hrst drobně krájené zelené petržele
½ lžičky mleté kurkumy
½ lžičky zázvoru
šťáva z 1 citrónu
4 lžíce oleje
pepř
sůl
V kastrolu rozehřát olej, přidat díly kuřete, osmažit ze všech stran.
Přidat cibuli, smažit 5 minut, přidat zázvor, kurkumu, česnek, když zavoní, přidat rajčata, promíchat.
Podlít vývarem, dusit doměkka, případně podlít dalším vývarem, přidat olivy, dusit 5 minut.
Dochutit pepřem, solí, vmíchat zelenou petržel.
Příloha: vařená rýže.