Vytisknout

MAROCKÉ HOVĚZÍ S MEDEM A PÁLIVÝM MEDOVÝM KUSKUSEM

  • 600 g kvalitního hovězího, nakrájet na plátky, naklepat
  • stolní olej na smažení

Marináda

  • 2 lžíce červeného octa (1½ lžičky octa, 1 lžíce citrónové šťávy)
  • 2 lžičky drceného česneku
  • 1 lžička cuminu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • ½ lžičky zázvoru
  • ½ lžičky čerstvě mletého pepře
  • 3 lžícemedu
  • 4 lžíce olivového oleje

Kuskus

  • 2 hrnky vody
  • 1/3 hrnku marinády na maso
  • 1 hrnek černých vařených fazolí z konzervy
  • 1 hrnek drobně nakrájených rajčat bez slupek
  • 1/3 hrnku drobně krájené petržele
  • 350 g kuskusu

1. Smíchat ocet, citrónovou šťávu, přidat koření a promíchat, přidat med a olej a znovu smíchat.
2. 1/3 hrnku marinády dát stranou pro kuskus.
3. Maso naložit do marinády na 3 – 12 hodin.
4. Na pánvi rozehřát olej, maso osmažit na každé straně 8 minut.

KUSKUS
1. Ve velkém hrnci smíchat vodu se zbytkem marinády, fazolemi, rajčata a petržel a přivést k varu, vložit kuskus a vařit 5 minut.
Víno: Merlot; Svatovavřinecké.