- 600 g kvalitního hovězího, nakrájet na plátky, naklepat
- stolní olej na smažení
Marináda
- 2 lžíce červeného octa (1½ lžičky octa, 1 lžíce citrónové šťávy)
- 2 lžičky drceného česneku
- 1 lžička cuminu
- 1 lžička mletého koriandru
- ½ lžičky zázvoru
- ½ lžičky čerstvě mletého pepře
- 3 lžícemedu
- 4 lžíce olivového oleje
Kuskus
- 2 hrnky vody
- 1/3 hrnku marinády na maso
- 1 hrnek černých vařených fazolí z konzervy
- 1 hrnek drobně nakrájených rajčat bez slupek
- 1/3 hrnku drobně krájené petržele
- 350 g kuskusu
1. Smíchat ocet, citrónovou šťávu, přidat koření a promíchat, přidat med a olej a znovu smíchat.
2. 1/3 hrnku marinády dát stranou pro kuskus.
3. Maso naložit do marinády na 3 – 12 hodin.
4. Na pánvi rozehřát olej, maso osmažit na každé straně 8 minut.
KUSKUS
1. Ve velkém hrnci smíchat vodu se zbytkem marinády, fazolemi, rajčata a petržel a přivést k varu, vložit kuskus a vařit 5 minut.
Víno: Merlot; Svatovavřinecké.