- 600 g telecí kýty
- 300 g tuňáka v plechovce
- 1 mrkev, nakrájet na kolečka
- 1 celerový stonek, nakrájet na kolečka
- 15 cm pórku, nakrájet na kolečka
- 1 lžíce kapary
- 6 ančoviček
- 60g másla
- 1 bobkový list
- 4 zrnka celého pepře
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce bílého jogurtu
- pepř
- sůl
1. Kýtu svázat provázkem do válečku, osolit, opepřit.
2. Pekáč položit na plotnu, rozpustit v něm máslo, vložit maso, osmažit ze všech stran.
3. Přidat tuňáka, kapary, ančovičky, mrkev, celer, pórek, smažit 3 minuty, míchat.
4. Do pekáče přidat bobkový list, celý pepř, pekáč vložit do trouby předehřáté na 120°C, péct 1 hodinu a 20 minut.
5. Maso vyndat, nechat vychladnout.
6. Z pekáče odstranit bobkový list, celý pepř, Obsah pekáče rozmixovat, přidat majonézu, jogurt, promíchat, ochutit
pepřem a solí.
Prezentace: maso krájet na tenké plátky, přelít omáčkou.
Příloha: osmažené bílé pečivo.