Vytisknout

KAPR NA SARDELI

  • 4 porce kapra, osolit, poprášit moukou
  • 6 dkg hladké mouky
  • 1 lžíce sardelové pasty
  • 1 cibule
  • 10 zrnek pepře
  • 2 hřebíčky
  • 1 bobkový list
  • citrónová kůra, nastrouhat
  • 1 dcl rybího vývaru
  • ¼ l kyselé smetany
  • máslo
  • pepř
  • sůl

1. V kastrolu rozehřát máslo, zpěnit cibuli, přidat koření, citrónovou kůru, sardelovou pastu, promíchat.
2. Přidat osoleného a opepřeného kapra, dusit 15 minut, podlévat vývarem.
3. Kapra vyjmout, do vývaru vmíchat smetanu, scedit.
Prezentace: kapra vložit na mísu, přelít scezenou omáčkou.
Víno: Sylvánské zelené, pozdní sběr.