4 filety z tresky
1 lžíce másla
2 lžička dijonské hořčice
4 lžíce smetany na šlehání
3 lžíce citrónové šťávy
½ lžíce worcesterské omáčky
pepř
sůl
Filety opepřit, osolit.
Na pánvi rozehřát máslo, přidat filety, osmažit cca 4 minuty z každé strany, dát na talíř, přikrýt alobalem.
Na pánev přidat hořčici, smetanu, citrónovou šťávu, worcesterskou omáčku, promíchat, prohřát (ne vařit).
Příloha: osmažené plátky veky.
Prezentace: na talíř položit dva filety z tresky, přelít omáčkou, přidat lístky zelené petržele.
Víno: Ryzlink rýnský, pozdní sběr
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




