• O portálu

    Autor portáluje vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portálmá ambice seznámit zájemce s těmito pravidly.

    Na portálunaleznete recepty na přípravu klasických českých jídel s použitím klasických surovin, kam nepochybně patří vepřové sádlo nebo jíška. Jsou zde i pokrmy z arabské, čínské, italské, maďarské, řecké kuchyně a další. Francouzská kuchyně není výslovně uváděna, ale její technologické postupy se prolínají do různých jídel, zejména omáček.

    Recepty jsou shromažďovány od roku 1982 a všechny, které jsou na portálupředkládány, byly vyzkoušeny. Naprostá většina receptů je upravena nebo doplněna. Jednak aby byla vylepšena chuť pokrmů, ale také proto, aby nebyla narušena případná autorská práva. Ne všechny recepty však bylo možné upravit, protože by byla narušena originalita chuti pokrmu. To platí především o české klasice. Klasické české bramborové pokrmy mají jasně daný technologický postup. To samé platí ohledně přípravy knedlíků a typických českých koláčů a buchet. A pokud chceme tyto tradiční technologické postupy zachovat i pro budoucnost, není prostor pro přílišnou kreativitu. Jen minimální zásahy byly možné u čínských pokrmů, neboť u čínských pokrmů je velmi důležité dodržovat předepsané postupy a váhová množství jednotlivých ingrediencí. Jen tak předložíte na stejný stůl 10 čínských předkrmů a 20 čínských jídel a každé z nich bude mít svoji originální a jedinečnou chuť.  

    Dovoluji si předložit vám jedno doporučení. Vždy vařte podle předpisu. Všechny suroviny si připravte předem v příslušném množství do jednotlivých misek. Na nic nezapomenete, vaření vám půjde od ruky a vždy dosáhnete požadovaného chuťového i estetického výsledku.

Co je Chef's?
čtvrtek 21 lis 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Vytisknout

Velikonoce

POLÉVKY
SILNÁ RYBÍ POLÉVKA
RYBÍ POLÉVKA S MLÍČÍM A JIKRAMI
JEMNÁ RYBÍ POLÉVKA S KNEDLÍČKY
RYBÍ POLÉVKA KRÉMOVÁ S BÍLÝM VÍNEM
CONSOMMÉ
RYBÁŘOVA POLÉVKA
DRŮBEŽÍ POLÉVKA
POLÉVKA ZE SLEPICE
VYDATNÁ DRŮBEŽÍ POLÉVKA
KRÉMOVÁ POLÉVKA Z KUŘETE
POLÉVKA Z DRŮBKŮ S KNEDLÍČKY
POLÉVKA Z KRÁLÍKA
POLÉVKA Z JEHNĚČÍHO MASA
MINESTRONE
KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA
HOUBOVÁ POLÉVKA
HRACHOVÁ POLÉVKA
ZELŇAČKA S KLOBÁSOU A ŠPEKEM
ČOČKOVÁ POLÉVKA SE SUŠENÝMI ŠVESTKAMI
POŘÁDNÁ CIBULOVÁ POLÉVKA RAKOVNICKÉHO GURMÁNA

VEJCE
PŘÍPRAVY VAJEC
VEJCE S KŘENEM
VEJCE PLNĚNÁ SÝROVOU PĚNOU
VEJCE SE SÝREM NA POLSKÝ ZPŮSOB
OMELETA
OMELETA S NIVOU
OMELETA S NÁPLNÍ
OMELETA SE SÝREM A RAJČATY
OMELETA SE SÝREM A HRÁŠKEM
OMELETA SE ŠPEKEM A BRAMBORY
ZTRACENÁ VEJCE SE SÝROVOU OMÁČKOU MORNAY

RYBY
SMAŽENÝ KAPR
KAPR NA KMÍNĚ
KAPR NA ČERNO
KAPR NA MÁSLE
KAPR NA CIBULI
KAPR NA SARDELI
KAPR NA SLANINĚ
KAPR NA ČESNEKU
ČISTÁ CHUŤ KAPRA
KAPŘÍ KARBANÁTKY
KAPR DUŠENÝ NA ŽAMPIÓNECH
KAPR S BRAMBORY SE SMETANOU
KAPR DUŠENÝ NA KOŘENOVÉ ZELENINĚ
PEČENÝ KAPR SE ZELINOVOU NÁDIVKOU
KAPR VAŘENÝ S KOŘENOVOU ZELENINOU
PEČENÝ PSTRUH
PSTRUH NA ROŠTU
PSTRUH S HOUBAMI
ŠTIKA PEČENÁ NA MÁSLE

JEHNĚČÍ
J
EHNĚČÍ NA PAPRICE
JEHNĚČÍ S ROZINKAMI
ROLOVANÁ JEHNĚČÍ KÝTA
ZADĚLÁVANÉ JEHNĚČÍ MASO
JEHNĚČÍ KOLENO S TYMIÁNEM
JEHNĚČÍ MASO S ROZMARÝNEM

ROLOVANÁ JEHNĚČÍ PLEC NA VÍNĚ
JEHNĚČÍ KOLÍNKO NA ČERVENÉM VÍNĚ
JEHNĚČÍ KOTLETY S HRACHOVOU KAŠÍ
JEHNĚČÍ KOTLETY SE SILNOU OMÁČKOU
DUŠENÉ JEHNĚČÍ, RAJČATA A BRAMBORY
JEHNĚČÍ KÝTA NA ČESNEKU S ROZMARÝNEM
JEHNĚČÍ KOTLETY S KROUPOVÝM RIZOTEM A VINNOU REDUKCÍ

KŮZLEČÍ
ZADĚLÁVANÉ KŮZLEČÍ MASO

KRÁLÍK
DUŠENÝ KRÁLÍK
PEČENÝ KRÁLÍK

KRÁLÍK S CIBULÍ
KRÁLIČÍ HŘBETY
SAUTÉ Z KRÁLÍKA
KRÁLÍK BRAILLON
KRÁLÍK PEČENÝ NA SLANINĚ
MARINOVANÝ KRÁLÍK NA PEPŘI SE SMETANOU
KRÁLÍK DUŠENÝ NA VÍNĚ S BRAMBOROVÝMI NOKY

KUŘE
PEČENÉ KUŘE
KUŘECÍ ROLÁDA
GALANTINA Z KUŘETE
RAGÚ Z KUŘETE

DEZERTY
MAZANEC
VÁNOČKA
PALAČINKA

CREPES (tenké palačinky)
ZAPÉKANÉ PALAČINKY S TVAROHEM
BANÁNOVÁ OMÁČKA NA PALAČINKY
LÍVANCE
PIŠKOTOVÁ OMELETA
TRHANEC
JABLEČNÝ KOLÁČ
TVAROHOVÝ KOLÁČ
OVOCNÝ KOLÁČ S DROBENKOU
LEDENICKÉ BUCHTY S DVOJITOU NÁPLNÍ
BÁBOVKA Z TŘENÉHO PIŠKOTOVÉHO TĚSTA
OŘÍŠKOVÁ ROLÁDA S KRÉMEM A SE ŠLEHAČKOU

OVOCNÉ KNEDLÍKY Z TVAROHOVÉHO TĚSTA
OVOCNÉ KNEDLÍKY Z ODPALOVANÉHO TĚSTA
OVOCNÉ KNEDLÍKY Z BRAMBOROVÉHO TĚSTA
VÁNOČKA

MAZANEC

JABLKOVÝ ZÁVIN JAKO DEZERT

HROZINKOVÁ KOLEČKA

Doporučujeme