400 g čočky
0,5 l masového vývaru
4 cibule, drobně nakrájet
20 černých oliv, podélně rozpůlit
8 ředkviček, nakrájet na plátky
6 stroužků česneku, drobně nakrájet
3 papriky, nakrájet na proužky, spařit
200 g nesolených arašídů
6 rajčat, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
2 lžíce citrónové šťávy
3 lžíce olivového oleje
1 hrst petrželové natě
2 bobkové listy
1 lžička mleté papriky
¼ lžičky drceného kmínu
špetka muškátového květu
pepř
sůl
Čočku přebrat, namočit, propláchnout.
Do hrnce dát čočku, zalít vývarem, přidat cibuli, česnek, bobkový list, mletou papriku, kmín, muškátový květ, pepř, sůl.
Čočku uvařit téměř doměkka, přidat papriku, rajčata, čočku dovařit.
Čočku přendat do mísy, vmíchat arašídy, olivy, posypat petrželovou natí.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







