1 kg srnčí kýty bez kosti, odblanit
200 g špeku, nakrájet na plátky
200 g hub (hřiby, kozáci, křemenáče, žampióny)
2 lžíce sádla
200 g mrkve, drobně nakrájet
200 g celeru, drobně nakrájet
2 cibule, drobně nakrájet
1 lžíce hladké mouky
0,3 l hovězího vývaru
3 dcl bílého vína (Müller Thurgau)
4 lžíce rybízové marmelády
8 zrnek jalovce, rozmačkat
1 lžička mletého zázvoru
½ lžíce cukru
pepř
sůl
stolní olej na potření
Maso potřít olejem, opepřit, osolit, vetřít jalovec, dát do ledničky odležet na 12 hodin.
Do pekáče dát sádlo, na plotně rozehřát, přidat mrkev, celer, cibuli, cukr, houby, smažit 3 minuty, míchat, vmíchat marmeládu.
Maso posypat zázvorem, moukou, rozhrnout zeleninu, maso osmažit ze všech stran.
Přidat víno, zredukovat na 1/3.
Maso obložit plátky, ovázat nití, vložit do pekáče, podlít vývarem.
Zakrytý pekáč vložit do trouby rozehřáté na 180°C. Péct do měkka (cca 60 minut).
Občas maso obracet, přelévat šťávou.
Měkké maso vyndat na talíř, přikrýt alobalem, nechat ležet 10 minut, nakrájet na plátky.
Nakrájené maso dát na mísu, přelít šťávou a směsí hub z pekáče.
Příloha: noky, šťouchané brambory.
Víno: André.